Jalkapalloyhteisö Savon Pallon tukena

Viime viikon lauantaina Pieksämäen keskuskentällä syttyi tulipalo, joka tuhosi kentän 200-neliöisen huoltorakennuksen maan tasalle. Tuhopoltoksi epäillyssä palossa vältyttiin kaikeksi onneksi henkilövahingoilta, mutta paikallisen jalkapalloylpeyden, Itä-Suomen Kolmosessa pelaavan Savon Pallon koko omaisuus haihtui tragediassa savuna ilmaan.

Huoltorakennus oli vuonna 1935 perustetun amatööriseuran oma kotipesä. Siellä säilytettiin muun muassa edustusjoukkueen pelaajien pelikenkiä, liivejä, palloja ja muita varusteita sekä otteluissa toimivan kanttiinin tarvikkeita ja fanituotteita. Kaiken kukkuraksi seuratoimijat olivat juuri ehostaneet suurella vaivalla huoltorakennuksen pukuhuoneen tyylikkääseen kuntoon. Nyt tämän talkootyön tulokset ovat raunioina.

Futiskausi 2018 on ollut jo joitakin viikkoja käynnissä, ja Savon Pallon tilanne on huolestuttava myös sen vuoksi, että palossa tuhoutuivat myös seuran juniorijoukkueiden treeneissä kipeästi tarvittavat varusteet palloista lähtien.

Suomalainen jalkapalloperhe pitää onneksi yhtä myös vaikeina aikoina. Seura laittoi heti palon jälkeen myyntiin kausikortteja 25 euron hintaan. Usea seura ja jalkapallotoimija on lähtenyt tukemaan vaikeuksien keskellä painivaa Savon Palloa. Tiistai-iltaan mennessä kausikortteja oli myyty jo yli 400 kappaletta.

”Kausari tilattu ja laitettu pyyntö että antavat kortin jollekin paikalliselle taholle, jolla olis varmasti kortille käyttöä”, twiittasi Veikkausliigan tähtipelaajiin kuuluva Petteri Pennanen, jonka seura Kuopion Palloseura hankki kymmenen kausikorttia osoittaakseen tukensa Savon Pallolle.

”Ajattelin ostaa SaPan kausikortin vaikken ajatellut mennä katsomaan yhtään peliä. Mutta jo ihan sen takia, josko SaPa-SAPA vielä joskus toteutuisi”, kertoi puolestaan jalkapallointoilijana tunnettu kansanedustaja Paavo Arhinmäki viitaten samalla lyhenteellä operoivaan helsinkiläisseura Savannan Palloon.

Tähän mennessä huimimman lupauksen teki muun muassa Monskan näköradiosta tuttu futisaktivisti Mikko Seppälä, joka lupasi juosta elämänsä ensimmäisen maratonin Varkaudesta Pieksämäelle, jos SaPa myy vähintään 700 kausikorttia. Juoksun Seppälä lupasi tapahtuvan SaPa:n peliasu päällä.

Myös jalkapallokannattajien keskustelupalstalla FutisForum2:lla on herätty kampanjoimaan. Suomalaisten kannattajien ”ääriliike” on kunnostautunut jo aiemmin hyväntekeväisyystyössä. Termi juontaa juurensa vuoteen 1999, jolloin FutisForum esiintyi ensimmäistä kertaa julkisuudessa legendaarisen kommentaattorin ja toimittajan Jukka Röngän puhuessa futislähetyksessä ”ääriliikkeiden miehistä” tarkoittaen sillä FutisForumin käyttäjiä – tosin kaikki heistä eivät ole miehiä.

Elina Vainikainen kirjoitti tällä palstalla kaksi vuotta sitten kannattajien Ollapa pallo-kampanjasta, jossa on myyty verkkokaupan kautta kampanjan logolla varustettuja tuotteita, ja hankittu tuotolla pelivälineitä päiväkoteihin eri puolelle Suomea. Foorumilla on kerätty myös joka vuosi tuhansia euroja Pelastusarmeijan Joulupataan.

Savon Palloa kohdannut tragedia on yhteisellä ponnistuksella mahdollista kääntää vielä voitoksi. Onneksi kotimaisessa jalkapalloyhteisössä on voimaa.

Ykkösvakio on veikkaajien käsittelyssä tällä kertaa sunnuntaina. Kyseessä on bonuskierros sekä Englannin Valioliigan viimeinen ottelukierros. Kupongilla on lisäksi kolme kappaletta Veikkausliigan otteluita.

Englannissa mestaruus on jo ratkennut ja kovinta taistoa käydään putoamisviivalla. Lisäksi Chelsealla on vielä ohuet saumat nousta neljän sakkiin ja Mestareiden liigan paikkaan kiinni, mikäli Huddersfield on kaatunut keskiviikkoiltana.

Kohteessa 7 Southampton tarvitsee vielä pisteitä sarjapaikkansa säilyttämiseksi. Man Cityn ohipelaaminen houkuttaa, joten kohteeseen ykkönen.

Kotimaan kohteista sijoitan pelimerkit huimassa lyönnissä olevalle KuPS:lle, joka matkaa napapiirille RoPS:n vieraaksi. Tero Koskelan luotsaama RoPS on ollut tähän mennessä kauden yllättäjä, mutta Rasmus Karjalaisen maalivire riittää vierasvoittoon. Varma kakkonen.

Vakioveikkauksen peliaika päättyy sunnuntaina 13.5. kello 16.58. Kansan Uutisten Viikkolehti suosittaa 64 merkin järjestelmää: 2, 1, 1, 1(X), 2(X), 1, 1, 1(X), X(1), X(1), 2, 2, 2(X).

Kirjoitus on julkaistu Kansan Uutisten Viikkolehdessä 11.5.2018.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: