Otteluruuhka pilasi Raatin nurmen

Peruskorjatun Raatin stadionin nurmi on ollut tähän asti jokaisella kaudella erinomaisessa kunnossa. Tästä voimme kiittää huolellisesti tehtyä kenttäremonttia sekä nurmesta vastaavien kenttämestareiden ammattitaitoa.

Tämä kevät on ollut valitettava poikkeus. Sääolosuhteet ovat olleet vaikeat ja nurmi ei ole ollut vielä alkukaudesta pelikuntoinen. Kevään tulon tarkkaa ajankohtaa ei voi etukäteen ennustaa, mutta tästä huolimatta Oulun kaupunki vuokrasi stadionin kolmea veikkausliigaottelua varten huhti-toukokuussa.

Kolmen liigapelin ohella AC Oulu avasi kautensa kahdella kotiottelulla toukokuun alussa, joten kenttä on joutunut kriittisessä vaiheessa kovan rasituksen alaiseksi. Otteluruuhka on myrkkyä kentän kunnolle. Viime sunnuntaina pelattu Jazz-ottelu oli ajoittain kauheaa katseltavaa, kun pallo pomppi helpoissakin syötöissä miten sattuu huonokuntoisen nurmen takia.

Raatin stadion on ensisijaisesti oululaisten joukkueiden kotikenttä. Kentän vuokrauksessa ulkopuolisille pitäisi käyttää pelisilmää keväisin, jolloin sääolosuhteet voivat olla arvaamattomat. Kesällä kenttä kestää kovempaakin rasitusta. Nyt ollaan tilanteessa, jossa paikallinen joukkue joutuu kärsimään kentän surkeasta kunnosta.

Toivottavasti tästä vuodesta otetaan oppi mukaan, jotta jatkossa Raatissa saadaan nauttia taidokkaasta jalkapalloilusta erinomaisissa olosuhteissa.

Kirjoitus on julkaistu Kalevan mielipidepalstalla 13.5.2016.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: