Sirkus saapui Kokkolaan

KPV:stä lähtee lähiviikkoina pelaajia, kun Miika Juntunen ottaa valmennusvastuun.

(jälkihuomautus: kirjoitus on julkaistu torstaina 13.8. Kansan Uutisissa. Miika Juntunen sai samana päivänä potkut KPV:sta.)

Suomifutiksen ystävät joutuivat viime viikolla kaivamaan kalenterinsa esiin Ykkösen voittajasuosikin KPV:n ilmoitettua palkanneensa Miika Juntusen joukkueen uudeksi valmentajaksi pikapotkut saaneen Jani Uotisen tilalle. Kyseessä ei ollut kuitenkaan aprillipäivän pila. Eräs kaikkien aikojen käsittämättömimmistä rekrytoinneista tapahtui oikeasti.

Miika Juntunen muistetaan pelikentiltä erityisesti FC Jazzin ja TPV:n mestaruusjoukkueista 90-luvulta. Pelaajauransa jälkeen ”Miiga” on jättänyt jälkeensä lähinnä erilaisia skandaaleja ja palavia raunioita. Seurajohtajan tehtävissä vetoapua ovat tuoneet lankomies Juha Sipilän rahat.

Juntusen edellinen projekti OPS ajoi karille kaksi vuotta sitten. Viime vuoden keväällä Juntunen sai yhdeksän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen kirjanpitorikoksesta ja törkeästä veropetoksesta.

Takavuosilta löytyy myös lukuisia tapauksia, joissa Juntusen OPS on kohdellut kaltoin ulkomaalaisvahvistuksiaan. Viisi vuotta sitten Juntunen purki kahden serbipelaajan sopimuksen yksipuolisesti. Pelaajat nostivat tapauksesta kanteen ja seura joutui maksamaan korvaukset. Vuonna 2017 sama tilanne toistui brasilialaispelaajien kanssa. Tämän tapauksen osalta korvaukset ja oikeudenkäyntikulut ovat edelleen hoitamatta.

Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Markus Juhola linjasi tuolloin, että yhdistys ei suosittele kenellekään ulkomaalaispelaajalle sopimuksen tekemistä OPS:n kanssa.

Vuonna 2013 Juntunen yritti manipuloida ottelutapahtumaa tarjoamalla AC Kajaanin pelaajille kannustinrahaa Palloliiton sääntöjen vastaisesti. Tapaus poiki lopulta Juntuselle pitkän toimitsijakiellon.

Päävalmentajakokemusta Juntusella ei juuri ole muutamia lyhyitä OPS-jaksoja lukuun ottamatta. Kun kokemattomuus valmentajana yhdistetään henkilön narsistisiin piirteisiin, julkisuuteen on saatu hilpeyttä herättäneitä lausuntoja joukkueen tilanteesta. Jaron kairattua pisteet Kokkolasta lukemin 0–4, Juntunen harmitteli sitä, että pelaajille ei riittänyt 20 minuutin boksipuolustustreeni ongelmien korjaamiseen.

Syntynyt tilanne ei ole kuitenkaan vitsi niille henkilöille, jotka joutuvat toimimaan tässä ympäristössä. Juntusen ansioluettelolla ei pitäisi enää olla asiaa toimijaksi jalkapallon pariin. KPV:n pääomistaja Matti Laitinen päätti kuitenkin toisin ja sai hetkeksi kohdistettua koko maan urheiluväen huomioon seuraansa.

Tapa, jolla joukkueen edellinen valmentaja Jani Uotinen sai kenkää, kertoo paljon Laitisen toimintatavoista. Ilta-Sanomien mukaan Laitinen rynni kentälle kolme minuuttia VPS-tappion jälkeen ja irtisanoi päävalmentajan siltä seisomalta.

Tuoreen KPV-luotsin suosituin hokema liittyy itseluottamuksen palauttamiseen tilanteessa, jossa joukkue on aloittanut kautensa alisuorittaen. Juntunen on ilmoittanut tuovansa mukanaan rekkalastillisen itseluottamusta ja pääsevänsä pian pelaajien päiden sisään.

Kuten fyysisessä ja taktisessa valmennuksessa, myös henkisellä puolella tuloksia saavutetaan pitkäjänteisellä työllä. 70-luvun huutovalmennus ja yksilöiden heittäminen bussin alle virheiden jälkeen ei näitä tuloksia tuo. Sitoutuminen syntyy välittämisen ja vastavuoroisuuden kautta. Pelaajat ovat tämän jo huomanneet. TPS:ään siirtynyt Juri Kinnunen nosti jo kytkintä ja lisää pelaajia lähtee Kokkolasta lähiviikkojen aikana varmasti.

Sunnuntain ykkösvakiossa KPV matkaa AC Kajaanin vieraaksi. Sekavasta tilanteesta huolimatta materiaalietu on selkeästi vieraiden puolella. Kajaanin kokoonpanosta puuttuu muun muassa kokenut Erfan Zeneli. Kohteeseen rastitaan sekä vieras- että kotivoitto.

Vakioveikkauksen peliaika päättyy sunnuntaina 16.8. kello 18.28. Kansan Uutisten Viikkolehti suosittaa 64 merkin järjestelmää: 1, 2(1), 2(X), 1, 1(X), 1, 2, 2(X), 2(X), 1, 1, 1, 1(2).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: