Huuhkajat iskee Viron ja Kreikan kimppuun

A-maajoukkueen saaga Kansojen liigassa jatkuu tänään perjantaina, kun Huuhkajat pelaa Tallinnassa Suomenlahden derbyn kakkososassa Viroa vastaan. Turussa pelattu avauskohtaaminen joukkueiden välillä päättyi Suomen 1–0-voittoon huikeassa vireessä olevan Teemu Pukin osumalla. Kun myös Unkari kaatui kotiavauksessa, on Suomi tällä hetkellä lohkokärjessä.

Ennen ensimmäistä Viro-ottelua odotusarvona oli pitkä viivytystaistelu tiiviisti puolustavaa ryhmittymää vastaan. Viro oli kuitenkin ainakin alussa pallollisesti hallitsevampi joukkue ja tilastollisesti kyseessä oli hyvin tasainen ottelu.

Suomella oli enemmän vaarallisia maalitilanteita, mutta myös Viro sai useita tilaisuuksia Huuhkajien kehnon pallollisen pelaamisen vuoksi. Vastustajan taito ja pelinopeus eivät kuitenkaan kaikeksi onneksi riittäneet hyödyntämään jatkuvia harhasyöttöjen ja muiden väärien valintojen muodostamia mahdollisuuksia. Joku parempi joukkue olisi varmasti väsännyt näistä transitioista muutaman osuman. Toki Suomi myös puolusti esimerkiksi keskitystilanteet erittäin hyvin.

Tämän päivän ottelusta ei tule Turun toisintoa, joten pallollisen pelaamisen on syytä olla nyt huolellisempaa. Tähän vaihtoehtoja tarjoavat joukkueeseen palaava Dundee Unitedin Glen Kamara sekä Puolassa tehokasta syksyä pelaava Petteri Forsell. Samalla alakerran avauspelaamiseen tarvitaan muitakin vaihtoehtoja kuin pallon roiskiminen silmät kiinni ylöspäin.

Avausottelussa Unkaria vastaan nähtiin samantyyppisiä ongelmia, mutta pallonmenetyksiä ei tullut niin suurta määrää kuin Viroa vastaan. Jatkossa peliä on pystyttävä rytmittämään paremmin. Pallonhallinta ja ajoittainen hitaampi eteneminen ovat tapoja kontrolloida peliä vaikeilla hetkillä varsinkin silloin, kun vastassa on nopeampia ja taitavampia joukkueita.

Roman Eremenkon paluu maajoukkueeseen olisi valtava apu Huuhkajien ongelmien ratkaisemisessa. Valitettavasti päävalmentaja Markku Kanervan kommenteista voi päätellä homman olevan vielä pitkässä kuusessa. Eremenko ilmoittaa Kanervan mukaan itse suunnitelmistaan myöhemmin Venäjän median kautta. Alexander Ringin yllättävä päätös lopettaa maajoukkueuransa tuskin edesauttaa Romanin paluuta huuhkajapaitaan pitkän pelikiellon jälkeen. Tilanne ei näytä hyvältä.

Maanantaina Tampereella vastaan asettuvan Kreikan maajoukkue sukelsi kaikkien aikojen aallonpohjaan vuoden 2016 EM-kisojen karsinnoissa, kun se jäi karsintalohkonsa jumboksi. Edelliset arvokisakarsinnat olivat helleeneille uusi alku. Lohkovoittaja Belgia oli Kreikalle vielä liian korkea vuori kiivettäväksi, mutta joukkue otti haastavasta lohkosta kakkossijan ja taipui vasta tulevalle MM-hopeamitalistille Kroatialle jatkokarsinnoissa.

Kreikka voitti vuoden 2004 EM-kisat Otto Rehhagelin johdolla, ja nyt menestystä haetaan jälleen saksalaisvoimin. Päävalmentaja Michael Skibbe on suurelle yleisölle tuntemattomampi nimi, mutta kokemusta Bundesliigasta löytyy runsaasti.

Skibbe on palauttanut inhorealismin Kreikan pelaamiseen pitkän sekavan vaiheen jälkeen. Ensimmäinen ajatus on ollut oman maalin pitäminen puhtaana. Tämä on ollut eittämättä Kreikan vahvuus silloin, kun joukkue on saavuttanut suurempaa menestystä, ja nytkin joukkueen kokoonpano on peräpään osalta erittäin vahva. Takalinjoilla joukkuetta johtavat Arsenalin Sokratis Papastathopoulos sekä AS Roman Kostas Manolas. Konkari Vasilis Torosidis on puolestaan sivussa otteluista Unkaria ja Suomea vastaan.

Iso kysymys liittyy joukkueen hyökkäyspelaamiseen, joka on ollut aneemista. Tilannetta ei helpota Bundesliigassa maaliverkkoja viime viikolla heilutelleen Anastasios Donisin loukkaantuminen, jonka myötä häntä ei nähdä Tampereen ottelussa. Maalintekovastuu jää nyt Marseillen kokeneen Konstantinos Mitrogloun harteille.

Kreikka-ottelussa ei tulla näkemään räiskyvää hyökkäyspeliä, ja 0–0-tuloksella on varmasti pienin tulosvetokerroin. Voittoon tarraa kiinni se joukkue, joka pystyy hyödyntämään vastustajan virheet tehokkaimmin. Suomen hyökkäyskalusto on tällä hetkellä Kreikan vastaavaa kovemmassa vireessä, joten tähän saumaan on iskettävä.

Lauantain vakiokupongilta löytyy muutama Kansojen liigan ottelu sekä Englannin alasarjojen otteluita. Mielenkiintoisin taisto käydään vanhojen verivihollisten Hollannin ja Saksan välillä. Saksa on vahvempi joukkue, mutta vierasvoittoon uskoo vain alle puolet veikkaajista. Sen vuoksi kohteeseen varma kakkonen.

Kohteessa 12 Irlanti kohtaa Tanskan. Kotijoukkue kärsi murskatappion Walesia vastaan ja nyt on kasvojenpesun aika. Kohteeseen ykkönen ristivarmistuksella.

Vakioveikkauksen peliaika päättyy lauantaina 13.10. kello 16.58. Kansan Uutiset suosittaa 64 merkin järjestelmää: 2, 1, 2(X), 1, X, 1(X), 1, 1(X), 1(X), 1(X), 2, 1(X), 1.

Kirjoitus on julkaistu Kansan Uutisissa 12.10.2018.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: