Viheriön topit ja flopit 2015

Arvokisoissa elettiin jalkapalloareenoilla välivuotta, mutta nurmikentillä ja kabineteissa tapahtui silti paljon. Kansan Uutisten jalkapallokolumnistit Jaakko Alavuotunki, Olli Kohonen ja Elina Vainikainen palauttavat mieliin kuningaslajin päättyvän vuoden suurimmat ilonaiheet ja pahimmat pettymykset.


Topit

Jaakko: ”Islanti, Albania ja Pohjois-Irlanti. Futiksen lilliputit osoittivat, että hieman kehnommallakin materiaalilla voi päästä arvokisoihin. Samaan aikaan maanosan top 10 -joukkue Hollanti jäi ulos turnauksesta. Hyvä muistutus myös maajoukkueemme valmennusjohdolle. Pelaajien taso riittää.”

Olli: ”Leicesterin Jamie Vardy. Tehdasduunarista Valioliigan ykköskärjeksi. Tuhkimotarina vailla vertaa. HJK:n mestaruussarjan loppuminen. RoPS ja SJK näyttivät Helsinkiin, että Kehä kolmosenkin ulkopuolella voidaan pelata voittavaa futista. Samalla HJK joutuu tarkastelemaan omia toimintatapojaan. Tämä tietää tiukempaa kilpailua jatkossakin, mikä ei ainakaan haittaa kotimaisen seurafutiksen kehitystä.”

Elina: ”Usko palautui suomifutikseen Huuhkajien piristymisen ja liigan jännittävyyden myötä. Miesten A-maajoukkueen hyvät otteet Markku ”Rive” Kanervan ruoriin astumisen jälkeen toivat luottoa siihen, että ehkä se arvokisapaikka meillekin joskus irtoaa. Sarjatasolla uusi mestari, nousseet katsojakeskiarvot ja vielä tiukka putoamistaistelu takasivat mielenkiintoisimman suomifutiskauden naismuistiin. Lisää tätä!”

Flopit

Jaakko: ”Keith Armstrong. Ilveksen valmentaja jätti oman joukkueensa ottelun väliin ja meni televisiostudioon kommentoimaan valioliigaottelua. Seurauksena oli työsopimuksen purkaminen. Asiaa puidaan vielä käräjillä, mutta joka tapauksessa Keke halvensi teollaan koko suomalaista jalkapalloa.”

Olli: ”José Mourinho kaudella 2015–2016. Edellisen kauden mestaruus ei paljoa auttanut portugalilaismanageria tähtilauman ollessa hajuton, mauton ja tahdoton. Potkut räpsähtivät joululahjaksi. Fifa. Kun kansainväliseen jalkapalloliittoon liitetään nykyään lähinnä sanat rikollisuus ja korruptio, sen kummempia selityksiä ei kaivattane.

Elina: ”Ei suomifutiksessakaan kaikki mennyt ihan putkeen. Euro-ottelut osoittivat taas kerran, miten otteluruuhkan keskellä joukkueidemme taso ei vain riitä kansainvälisissä peleissä – puhtaat paperit ansaitsee tästä ainoastaan HJK, joka eteni Mestareiden liigan kolmannelle karsintakierrokselle tippumaan kazakstanilaisen FC Astanan käsittelyssä. Sekä SJK:n, FC Lahden että VPS:n tie Eurooppa-liigassa nousi pystyyn heti ensimmäisellä kierroksella. Ainakin Vepsun kohdalla voi syyttää rouva Fortunaa – ruotsalainen AIK on varsin kova seura – mutta kun sama laulu toistuu useimpien seurojen kohdalla vuodesta toiseen, tarttis ehkä tehdä jotain?”

Kirjoitus on julkaistu Kansan Uutisten Viikkolehdessä 29.12.2015

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: