Vakiointtäjät goes 2014

Vasuri puhuu -kisablogista tutut vakiointtäjät Elina Vainikainen ja Jaakko Alavuotunki palaavat rikospaikalle paketoimaan jalkapallovuoden 2014.

Jaakko Alavuotunki: Tänä vuonna riitti sitten draamaa ihan viime metreille. Hongasta tehtiin halkoja ja ilmeisesti KTP nousee sittenkin liigaan.

Elina Vainikainen: Olihan tuo surullinen päätös Hongan katastrofaaliselle kaudelle, mutta en oikeastaan osannut edes yllättyä. Kotkanpoikien puolesta sopii tietenkin iloita, ja onkin mielenkiintoista nähdä miten uusi uljas KTP pärjää liigassa. Jos se nyt sinne pääsee.

JA: Ykkösessä nähtiin kaikkien aikojen kausi ja nämä viimeiset käänteet olivat ikään kuin kirsikka kakun päälle. Liigassa HJK:n ylivoima vei puolestaan mielenkiinnon ja muut mitalit otettiin tylsästi pakittelemalla.

EV: Totta. Näin helsinkiläisenä oli paljon jännitettävää, kun stadilaisseurat kunnostautuivat Ykkösen sarjataulukon molemmissa päissä omilla tavoillaan. Jullithan nousivat vihdoin liigaan ja ensi vuonna on luvassa melko kiimaisia Stadin derbyjä. Viikinkien kohtalo taas oli karu.

JA: Sympaattisten Viikkareiden konttaaminen harmitti täälläkin. Tällä hetkellä taitaa seuran tulevaisuus olla täysin auki. Huonoimmassa tapauksessa Kakkosen sarjapaikka menee muoviselle venäläisviritykselle.

EV: Tuntuu, että suomifutiksen yleisessä tasossa olisi petraamista. Mixun Huuhkajatkin ovat jo melkein onnistuneet puppeloimaan sen kuuluisan kaikkien aikojen tilaisuuden.

JA: Tuleeko teille muuten jouluna kuusta?

EV: On boikotissa, sattuneesta syystä.

JA: Ei tarvitse meillekään hommata. Aattona tulee pukki ilman lahjoja.

EV: Puujalat kopisevat sekä tässä keskustelussa että Stadikalla.

JA: Erzi-tonttu rymistelee pihalla, mutta ei osu ovesta sisään. Eipä taida kuitenkaan olla Paxulle pätevää seuraajaa tiedossa, jos Pöllöliitto ei tajua värvätä vapaana olevaa Tony Pulisia.

EV: Joulu-Kuqia ei taida kukaan enää menneen kauden ansioiden perusteella ehdottaa. Eikä tuota konttaamista yksin Paatelaisen piikkiin voi laittaa. Muuris-Anttia lainaten, materiaali on kapea.

JA: Noh, Nurea lainatakseni: ei matka tapa, vaan seura. Unkarissa oli vallan mukavaa, vaikka hävittiinkin. Eipä noille reissuille mitään gloryhunttaavia valavuoria kaivatakaan.

EV: Tosissaan toivoo, että Pohjois-Irlannissa tuuli kääntyy pöllöille myötäiseksi. Etenkin, kun aion olla itse paikalla kailottamassa chantteja. Mitä on muuten ”puusilmä” iiriksi?

JA: En tiedä, mutta tuhkakuppi on kymriksi blwchllwch. Tämä opittiin Cardiffissa 2009.

EV: Rautavuoria kyllä kaivattaisiin. Tihistä ja kumppaneita on vähän ikävä.

JA: Mulla on ikävä Roy Hodgsonia. Toisaalta tikulla silmään sitä, joka vanhoja muistelee. Eiköhän tässä vielä joskus olla MM-kisoissa ottamassa teutoneilta 6–0 pannuun.

EV: Kauanko muuten kesti toipua kesän turnauksen univeloista, vieläkö tulee mieleen? Ei Fingerpori-tarkoituksessa.

JA: Tämä futisvuosi on ollut unenomainen satu monella tapaa, joten en ole varmaan vieläkään herännyt. Mitä muuten toivoit pukilta futisvuodelle 2015?

EV: Olisihan se huikeaa hurrata täydellä stadionilla lokakuussa EM-kisapaikan varmistuttua viimeisessä kotiottelussa. Tämä toki saattaa olla toiveuniosastoa.

JA: Kaikki on mahdollista. Itse toivon omalta seuraltani elämyksiä ja eteenpäinmenoa yhteisöllisyydessä. Liiganousut ja muut eivät ole niin tärkeitä.

EV: Minä toivoisin seuran. Väitetään, että mies voi rakastaa montaa naista mutta vain yhtä jalkapalloseuraa. Tämähän on kukkupuhetta. Eivät kaikki ole heteroita ja hankalaa se on uuteen seuraan rakastuminen naisellekin, pihkuna. En ole vielä päässyt yli TamUsta ja suhteeni Viikinkeihin on toverillinen, joskin lämmin. Mutta kyllähän Heteniityllä mielellään kököttäisi tulevanakin suvena.

JA: Ehkä ensi vuonna siirrytään jo platoniselta tasolta seuraavalle levelille.

Vakiointtäjien vuoden topit ja flopit

Jaakko Alavuotunki

Floppi: Huuhkajien kaikkien aikojen karsintojen muuttuminen via dolorosaksi heti alkumetreillä. Onneksi vuosi 2015 voi vielä kaiken muuttaa.

Toppi: Ykkösen kauden viimeinen ottelu JJK-AC Oulu Harjulla ja kannattajaryhmien yhteischäntti uransa päättäneelle Mika Nurmelalle.

Elina Vainikainen

Floppi: FIFA. Kuinka monta ruumista ja korruptioskandaalia tarvitaan, ennen kuin liitto nöyrtyy siirtämään 2022 MM-kisat Qatarista?

Toppi: HJK:n pääsy Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Luvalla sanoen, jo oli aikakin.

Kirjoitus on julkaistu Kansan Uutisten Viikkolehdessä pe 2.1.2015.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: