Juhannusmestaruus Helsinkiin

Asiantuntijat julistivat keväämmällä liigan mestaruustaiston olevan ohi juhannukseen mennessä. Kaukana tästä tilanteesta ei enää olla, sillä kärkiseura HJK on nykäissyt mairean kymmenen pisteen kaulan kakkosena majailevaan Pietarsaaren Jaroon.

Klubin ykköshaastajat Jaro, Lahti ja MYPA ovat esiintyneet ailahtelevasti läpi kevään. Näkyvissä ei ole yhtään syytä sille, että mestaruustaistossa tapahtuisi syyskierroksilla uusia käänteitä. HJK:n kannattajat voivatkin aloitella voitontanssejaan juhannusjuomien kera keskikesän juhlan koittaessa.

Valtava tasoero johtuu pääosin liigaseurojen talousvaikeuksista. HJK on ainoa seura, jolla on tällä hetkellä massia millä mällätä. Aiempien kausien vahvimmat haastajat Honka ja TPS ovat tippuneet korkealta ja kovaa. Myös namusetäseuroissa, kuten Interissä ja KuPS:ssa on jouduttu kiristämään kukkaronnyörejä taantuman iskiessä.

HJK:n pussiin pelaa myös etulyöntiasema kotimaisilla siirtomarkkinoilla. Se pystyy imuroimaan rahalla maakuntaseuroista parhaat ulkomaalaishankinnat sen jälkeen, kun pelaajien kyvyt on ensin testattu liigaväännöissä. Esimerkiksi Rafinhan, Demba Savagen ja Gideon Baahin tapaisten nimimiesten laatu on ollut Helsingissä hyvin selvillä jo pitkään ennen ensiesiintymistä Klubin sinivalkoraitaisessa paidassa.

Näistä esinmainittu futaa nykyisin Belgian Gentissä, mutta siirron takaisin HJK:hon on ounasteltu tapahtuvan loppukesän siirtoikkunan avautuessa. Rafinha on juuttunut Belgiassa vaihtopenkille ja perhesyyt vetänevät brassia takaisin Suomeen.

Ennakolta testatut miehet ovat HJK:lle tärkeitä, sillä Klubi on tehnyt takavuosina järkyttävän määrän huteja omissa ulkomaan pelaajahankinnoissaan. Myös tämän vuoden hankintojen todellinen taso selviää vasta europeleissä. Siitäkin huolimatta, että esimerkiksi nollapeliennätyksen rikkonut maalivahti Michael Tørnes on esiintynyt varsin vakuuttavasti alkukauden taistoissa.

Alakerran osalta sarjassa riittää vielä jännitettävää. Juha Malisen luotsaama RoPS on ajautunut hieman yllättäen putoamistaisteluun. Joukkue on kärsinyt avainpelaajien loukkaantumisista ja se on ollut hyökkäyspäässä sarjan kehnoin ryhmä.

Juhannuskokot roihuavat tänä iltana ympäri maata, mutta Rovaniemen Kokko on vielä sammuksissa. Aluksi Borista vaivasivat vammat ja sen jälkeen on tökkinyt tarjoilu. RoPS tarvitsee maalitykkiään kipeästi loppukauden vääntöihin. Osumia ei kuitenkaan synny, jos joukkue ei saa luotua kunnollisia tekopaikkoja.

Suuresta pieneksi hetkessä talousongelmien takia taantunut jumbo-TPS on jo haistanut veren. Turkulaiset menettivät keskikenttämies Wayne Brownin Seinäjoelle, mutta joukkue on parantanut otteitaan kauden mittaan. Putoamistaistelun osalta mitään ei ole vielä ratkaistu.

HJK:lla, RoPS:lla ja muutamalla muulla suomalaisseuralla on edessään jännittävä päivä ensi maanantaina, jolloin arvotaan europelien ensimmäisen kierroksen ottelut. Viime kesänä suomalaisjoukkueet floppasivat eurokentillä pahasti kelvollisesta arpaonnesta huolimatta. Nyt on kasvojenpesun aika.

Vakion juhannuskierros on perinteisesti ollut varsin vekkulia settiä pääsarjojen ollessa tauolla kyseisenä ajankohtana. Kupongilla on usein ollut Islannin sarjaa ja muita pubiliigoja. Nyt kierros on siirretty onneksi maanantaille, joten mukana on niin Veikkausliigan kuin MM-kisojenkin otteluita.

Kohteessa 1 HJK pyrkii paikkamaan keväällä tapahtuneen shokeeraavan kotitappion TPS:lle. Joukkueiden tasoero on kova ja toista yllätystä ei enää nähdä. Kohteeseen pomminvarma ykkönen.

Yllätystä kannattaa hakea kohteessa 3, jossa KuPS saa vieraakseen IFK Mariehamnin. Joukkueiden kuntokäyrät sojottavat päinvastaisiin suuntiin. Saarelaiset ovat kuitenkin laadukas ryhmä, joka nousee loppukaudesta kilvoittelemaan europaikoista Petteri Forsellin johdolla. Kohteeseen 2 ykkösvarmistuksella.

Vakioveikkauksen peliaika päättyy maanantaina 23.6. kello 18.25. Kansan Uutisten Viikkolehti suosittaa 64 merkin järjestelmää: 1, 1, 1(2), X(1), X(1), 1(2), 2, 2(X), 1, 1, 1, 2, 2(X).

Kirjoitus on julkaistu Kansan Uutisten Viikkolehdessä to 19.6.2014

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: