Ota silmä käteen ja katso!

Urheilusanomien tuoreimmassa numerossa pohdittiin ties kuinka monennen kerran sitä, mikä seura ottaa Oulun haltuun kotimaisella futiskartalla. Tämä polttava kysymys on askarruttanut IS Urheilun toimitusta jo monta monituista kertaa, vaikka täällä Oulussa asiaa ei ole tarvinnut miettiä enää pitkiin aikoihin.

Kentän äänen kuuleminen ja kuunteleminen on yllättävän vaikeaa, vaikka kyse on ammattitoimittajista. Pohjoiseen on pitkä matka ja muutakin kivaa puuhastelemista olisi kotinurkissa. Läväytän nyt siis pienen faktapläjäytyksen tiskiin, jotta homma kävisi jatkossa mahdollisimman helpoksi.

1. Ykkösessä (!) keskimäärin 4 000 ihmistä paikalle vetävissä derbyissä 99 % yleisöstä on AC Oulun kannattajia. Tämä arvio on todettu totuudenmukaiseksi myös niiden harvojen neutraalisti paikallisotteluihin suhtautuvien katsojien toimesta. Muun muassa paikallislehti Kalevan urheilutoimituksessa on tämä fakta tuotu esiin.

2. Lähes kaikki alueen merkittävät junioriseurat tekevät tiivistä yhteistyötä AC Oulun kanssa. Niihin kuuluvat muun muassa Oulun Luistinseura, Tervarit, Ajax Sarkkiranta, Haukiputaan Pallo ja Oulunsalon Pallo.

3. AC Oululla on sosiaalisessa mediassa (Facebook, Twitter, Youtube ym.) enemmän seuraajia kuin yli puolella nykyisistä liigaseuroista. Facebookissa seuraajia on tällä hetkellä 3 918, mikä on 4. eniten kaikista kotimaisista jalkapalloseuroista ja enemmän kuin esimerkiksi Turun Palloseuralla.

4. AC Oulun kannattajien muodostama Sinitähdet/KAHAKKA on edelleen hallitseva Veikkausliigan kannattajaryhmien futismestari. Turnaus käytiin viimeksi vuonna 2007 ja tuolloin vain SMJK oli parempi.

Tässä muutama fakta näin alkuun. Muihin asioihin, kuten paikalliseen ääneenkannatuskulttuuriin voidaan palata vielä myöhemmin. Jatketaan listaa sitten, kun Sanomatalon suunnalla hierotaan seuraavan kerran puisia silmiä puhtaaksi ja pohditaan, että mites tämä kuvio nyt menikään…

Kuvat: http://acoulunkannattajat.kuvat.fi (OPS-AC Oulu 31.5.2013 ja AC Oulu-OPS 25.7.2013)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: