Voisarvi väärään kurkkuun

Laurent ”Le President” Blancin johdolla nahkansa luonut Ranska nostettiin monen asiantuntijan ennakkopapereissa turnauksen mustaksi hevoseksi. Myös omissa luonnoksissani arvostin gallit mahdolliseksi mestariehdokkaaksi kestosuosikkien – kuten Saksan ja Espanjan – rinnalle.

Alkulohko-ottelut ovat kuitenkin osoittaneet, että Ranskan aika ei ole vielä koittanut. Joukkueen puolustuspeli toimi kohtuullisen hyvin kahdessa ensimmäisessä ottelussa, mutta lohkon päättänyt Ruotsi-kamppailu osoitti, että osalla voittamattomista gallialaisista taikajuomaleili odottelee vielä pukukopissa tiukempia taistoja. Ruotsi loi etenkin ottelun avausjaksolla paremmat maalipaikat ja komean maalin pyssyttänyt Zlatan Ibrahimovic hallitsi ilmatilaa kriittisillä sektoreilla tunnin paikkeille asti.

Myös hyökkäyspelissä on suuria ongelmia. Ranska otti hallinnan ottelun viimeisen puolituntisen ajaksi, mutta turnauksen avausottelusta asti vaivannut syndrooma on jäänyt pysyväksi ilmiöksi. Joukkue etenee viimeiselle kolmannekselle aivan liian hitaasti ja koettaa puskea väkisin keskeltä läpi. Ruotsin lihamuuri petti eilen kerran, mutta silloinkin WBA:n Jonas Olsson ehti hanureineen Karim Benzeman pommin eteen.

Les Bleusin pelaajat eivät löydä syötöillään toisiaan riittävän suurella prosentilla ja peliä ei saada tarpeeksi leveäksi. Vaihtopenkiltäkään ei tunnu löytyvän apuja. Kohti eläkevuosia ratsastavan Florent Maloudan kaltaiset hitaat ja 1 vs 1 -tilanteissa jalattomat pelaajat eivät ole tuoneet mitään ratkaisevalla tavalla uutta Ranskan pelaamiseen.

Ranska kohtaa puolivälierissä Espanjan ja on lähes mahdottoman tehtävän edessä. Joukkueen puolustuksen peruskivi Philippe Mexès on ottelussa pelikiellossa ja Kim Källströmin ruman polvitaklauksen uhriksi joutuneen Samir Nasrin kunto on kysymysmerkki. Nasri nilkutti viheriöllä lähes Ruotsi-ottelun loppuun asti, mutta tilanne ei vaikuta hyvältä.

Blancilta vaaditaan nähdyn perusteella lähes akvavitixmaisia suorituksia, mikäli Ranska meinaa edetä jatkoon otteluparistaan. Löytyykö taikajuoman resepti ajoissa?

Kirjoitus on julkaistu Kansan Uutisten Vasuri puhuu -kisablogissa 20.6.2012.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: